NBBU: schaf terugwerkende kracht transitievergoeding af

0

Enkele weken geleden kondigde minister Asscher een verzachtende overgangsregeling af voor de transitievergoeding. In de praktijk blijkt dat deze overgangsregeling onvoldoende is. De NBBU pleit daarom voor een versoepeling van de overgangsregeling.

In aanloop naar het debat vandaag in de Tweede Kamer over de (overgangsregeling) transitievergoeding maakt de NBBU haar standpunt duidelijk: schaf de terugwerkende kracht in de regeling van de transitievergoeding in z’n geheel af.
Daarmee creëer je voor werkgevers een overgangsperiode waarin zij reserves kunnen gaan opbouwen om de transitievergoeding uit te keren. Met als bijeffect werkzekerheid voor de tijdelijke krachten wiens contracten rondom 1 juli verlengd moeten worden.

Doel transitievergoeding
Doel van de transitievergoeding is de werkzoekende in staat stellen de transitie naar een andere baan te vergemakkelijken. Wat dat betreft is het volgens NBBU wrang dat bij uitstek uitzendondernemingen, die er juist belang bij hebben mensen naar werk te bemiddelen, zelf te maken krijgen met de transitievergoeding. Daarom stelt de NBBU dat de transitievergoeding niet zou moeten gelden voor de intermediairs op de arbeidsmarkt.

Bron: NBBU

Lees ook: Overgangsregeling transitievergoeding flexwerkers

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer