ING en uitzendbureaus compenseren uitzendkrachten

0

ING gaat een groep uitzendkrachten toch compenseren voor het mislopen van de transitievergoeding. De bank doet dit in samenwerking met de uitzendbureaus waarvoor de uitzendkrachten werken. Wat de compensatie precies inhoudt, is nog niet bekend.

De regeling geldt voor de uitzendkrachten die tussen 1 januari 2015 en 1 juli 2015 hun baan bij ING verliezen nadat ze twee jaar ononderbroken bij de bank hebben gewerkt. Het gaat on ongeveer 275 werknemers. Omdat de uitzendkrachten voor 1 juli worden ontslagen, lopen zij de transitievergoeding mis die werkgevers vanaf 1 juli moeten betalen aan alle werknemers die minimaal twee jaar in dienst zijn geweest.

Transitievergoeding omzeilen?
Vorige week kwam ING in het nieuws na een bericht van de Volkskrant. Uit een interne notitie bleek dat de bank veel uitzendkrachten ontslaat zodat ze de transitievergoeding konden omzeilen. Dit schoot bij minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in het verkeerde keelgat.

Slechte timing reorganisatie

Volgens de bank baseerde de minister zich op onjuiste informatie omdat het ontslag van de vaste werknemers en uitzendkrachten al eind 2014 was aangekondigd. De bank geeft toe dat de timing van de reorganisatie de indruk kan wekken dat ING de wettelijke regels wilde omzeilen, maar dat dit nooit de intentie is geweest. De bank geeft aan de posities van uitzendkrachten die al langer werkzaam waren bij ING niet in te vullen door nieuwe uitzendkrachten.


Bron: ANP

 

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer