SFU-cao algemeen verbindend verklaard

0

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO Sociaal Fonds voor de Uitzendbranche (SFU) per 15 april 2015 algemeen verbindend verklaard.

Het besluit geldt tot en met 16 september 2015.

Bijdrage uitzendondernemingen
Met de algemeenverbindendverklaring van de cao-SFU kan SFU bijdrage gaan heffen voor het fonds bij alle uitzendondernemingen in Nederland. Dit betekent dat alle uitzendondernemingen in Nederland jaarlijks een percentage van de loonsom aan SFU (Stichting Fonds Uitzendbranche) moeten afdragen. 
Het doel van de SFU is het financieren van projecten die betrekking hebben op drie thema’s: opleidingen, arbeidsomstandigheden in de branche en naleving van de CAO voor Uitzendkrachten. Met de gelden wordt bijgedragen in de kosten voor de activiteiten van STOOF (Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche), STAF (Stichting Arbo Flexbranche) en de SNCU (Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten). De ondernemingen Connexie, DPA, Personality, Please en Tentoo zijn gedispenseerd.

Partijen bij de SFU-CAO zijn: de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen), FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, De Unie en LBV.

Bron: ABU

Lees ook: Verlenging SFU-cao en uitzondering NBBU-cao

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer