1 juni: De dag van de flexkracht

0

1 juni wordt vanaf dit jaar door HR Via Care bestempeld als De dag van de flexkracht. Dit is de dag waarop de flexkracht in Nederland in het zonnetje wordt gezet.

HR Via Care, ondersteund door ARTRA en NBBU willen met deze dag alle flexkrachten in Nederland laten weten dat zij hen waarderen en bedanken voor hun inzet en flexibiliteit.

Dat flexkrachten belangrijk zijn blijkt uit de cijfers volgens HR Via Care. In 2015 waren in Nederland maar liefst  770.000 mensen werkzaam als uitzendkracht. Dit komt neer op 3% van de gehele beroepsbevolking in Nederland. (Bron: Uitzendmonitor 2016).

De dag van de flexkracht is daarom het moment om onze hardwerkende flexkrachten in Nederland te bedanken voor al het werk dat zij verrichten en ze te laten weten dat zij belangrijk zijn voor de maatschappij, zo laat HR Via Care weten.
In de politiek wordt vaak gesproken over het flexwerken. Nieuwe wetten worden ingevoerd om in te spelen op de steeds flexibel wordende arbeidsmarkt. Maar niet vaak wordt stilgestaan bij onze flexkrachten en hun inzet en flexibiliteit. De hoogste tijd om hier iets aan te doen dus, zo stellen de initiatiefnemers.

Voor De dag van de flexkracht is een speciale website (www.dedagvandeflexkracht.nl) en Facebook pagina ingericht. Via de Facebook pagina kan iedereen zijn waardering uitspreken voor de flexkrachten in Nederland.

Dit jaar is de eerste editie van De dag van de flexkracht. HR Via Care wil dat dit een jaarlijks terugkerende dag wordt.

Bron: HR Via Care

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer