Albert Jan Jongsma nieuwe directeur Abiant

0

Per 1 oktober 2018 start Albert Jan Jongsma (49) als de nieuwe algemeen directeur van Abiant. Hij volgt IJsbrand Havinga op.

IJsbrand Havinga
IJsbrand Havinga

De aanstelling van Jongsma volgt op de eind vorig jaar door IJsbrand Havinga intern al geuite aankondiging, te willen stoppen als algemeen directeur van Abiant. Na een dienstverband van ruim achtentwintig jaar, kiest Havinga zelf heel bewust voor een andere rol. Havinga zal hij zich gaan richten op de verdere ontwikkeling van Abiant Duitsland en wil het na 28 ‘prachtige, maar intensieve’ jaren ‘iets rustiger aan doen’.

 

Directie

Jongsma was ruim achttien jaar werkzaam voor USG People. Na zijn carrière bij USG People startte Jongsma het bedrijf Sixteenotwo. Albert Jan Jongsma wordt, samen met financieel directeur Rutger Dijsselhof, eindverantwoordelijk voor het algehele beleid en de aansturing van Abiant.

Coöperatie Abiant en Abiant Uitzendgroep

De Coöperatie Abiant telt 1.300 agrarische leden en de Abiant Uitzendgroep, is met 19 vestigingen van Abiant en MF, de grootste regionale uitzender van het noorden. Met tien uitzendvestigingen in Duitsland, blijft Abiant ook over de grens sterk groeien. Er werken ruim 6.000 mensen voor het totale concern en de te verwachten omzet over 2018 bedraagt 200 miljoen euro.

In de Flexmarkt Omzetranglijst 2018 staat Abiant (incl. MF Groep) op de 26e positie met een omzet vorig jaar van 134 miljoen euro.

Vertrek directie MF horeca

Tegelijkertijd heeft de huidige directie van MF Horeca personeelsdiensten, Wiebe Bijlsma en Jacko de Haan, bekendgemaakt de werkzaamheden per 1 januari 2019 over te dragen.
Wiebe Bijlsma is sinds 2000 verbonden aan MF horeca personeelsdiensten en heeft de onderneming als franchise-label van MF Uitzendbureau opgezet. Jacko de Haan is in 2007 begonnen bij MF horeca personeelsdiensten en in 2013 aan de directie toegevoegd. Onder de leiding van Wiebe en Jacko is het bedrijf uitgegroeid tot een succesvol uitzend- en payrollbureau, bekroond met een FD Gouden Gazellen Award als de snelst groeiende onderneming van Noord-Nederland.

MF horeca personeelsdiensten valt onder de MF Groep, dat weer onderdeel is van de Abiant Groep. De directie van de MF Groep betreurt het vertrek van Bijlsma en De Haan, maar respecteert hun besluit. De komende periode zal worden voorzien in de opvolging van de directievoering, zo laat men weten.

Bron: Abiant/MF horeca personeelsdiensten

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer