Detacheerder DPA ziet omzet dalen door coronacrisis

0

De coronacrisis treft ook DPA Group. De detacheerder heeft de omzet in het derde kwartaal flink zien dalen (-14,4%), maar wist de winstcijfers redelijk op peil te houden.

Dat blijkt kwartaalcijfers die DPA Group heeft gepubliceerd.

Omzetdaling door coronacrisis

De omzet kwam in het derde kwartaal van dit jaar uit op € 31 miljoen, een daling van -14,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De detacheerder heeft in het derde kwartaal de brutowinst en de EBITDA (bedrijfsresultaat/operationele winst) relatief goed op peil weten te houden. De EBITDA is daarbij negatief beïnvloed door herstructureringskosten die noodzakelijk waren om door de coronacrisis te komen.
De omzet over de eerste drie kwartalen van dit jaar kwam uit op € 102,4 miljoen; een omzetdaling van -8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
De omzet van DPA over het eerste halfjaar is uitgekomen op € 71,4 miljoen. Dat is een omzetdaling van ruim -5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal boekte DPA nog een omzetgroei van +2,5%, dus de omzetdaling vond vooral in het tweede kwartaal plaats, wat logisch is gezien de uitbraak van de coronacrisis half maart.

Arnold van Mameren, CEO van DPA, zegt in een toelichting op de resultaten: “Corona houdt ons al meer dan acht maanden in de greep en heeft ons leven en werk enorm veranderd. Ondanks de onzekerheid die hiermee gepaard gaat, zijn we erin geslaagd de impact op onze activiteiten beperkt te houden. (..) Als het minder goed gaat met de economie, voelen wij dit relatief snel in onze resultaten doordat opdrachtgevers projecten uitstellen.”

Bron: DPA Group

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer