Weinig flexwerkers krijgen kerstpakket

0

Terwijl bijna driekwart van de werknemers in vaste dienst een kerstpakket krijgt van zijn werkgever, krijgt slechts 12% van de flexkrachten een kerstpakket van de intermediair die hen inhuurt.

Dat blijkt uit de meest recente resultaten van het ArbeidsmarktGedragsOnderzoek van Intelligence Group gehouden onder 2.229 personen.

Traditiegetrouw ontvangt 72% van de werknemers in vaste dienst een kerstpakket. 13% is nog in spannende afwachting of ze wel of niet verrast gaan worden. Slechts 12% van de flexwerkers ontvangt een kerstpakket via de intermediair die hen inhuurt.

Variatie in kerstpakketten

Het traditionele kerstpakket geniet bij bijna eenderde van alle werknemers de voorkeur. Een goede tweede (27%) is een tegoedbon of cadeaubon, waarbij de werknemer zelf een keuze mag maken. Deze variant geniet de voorkeur onder vrouwen, zelfs boven het traditionele pakket. Mannen hebben liever een traditioneel pakket of een geldbedrag. Overigens wil 3% van de werknemers liever geen geschenk, maar een donatie door hun werkgever aan het goede doel.
Hogeropgeleiden spreken meer dan gemiddeld de voorkeur uit voor kerstpakketten met een duurzaam karakter en denken hierbij aan biologische en faitrade producten. De lageropgeleiden hebben voorkeur voor een geldbedrag van hun werkgever.

Kerstpakket zzp’ers

Slechts 21% van de zzp’ers ontvangt een kerstpakket van de opdrachtgever. 12% ontvangt (ook) een kerstpakket van de tussenpersoon, zoals een brooker of intermediair. Aangezien 72% van de zzp’ers ook niet vindt dat zij een kerstpakket zouden moeten ontvangen is hier niet echt sprake van een mismatch. Tegelijkertijd zijn zzp’ers zelf ook niet erg royaal: 80% van hen geeft geen kerstattentie aan de opdrachtgever.

Bron: Intelligence Group

Lees ook: Geen kerstpakket, gemiste kans

 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer