Verdere groei Worksuite door kapitaalinjectie

0

Het platform voor data- en AI-consultants Worksuite heeft een paar ton groeigeld opgehaald. Het geld komt van Van Beuningen Groep en de voormalige co-CEO van FlowTraders, Sjoerd Rietberg. Met de investering willen de oprichters de markt voor topconsultants de komende jaren verder ontwrichten.

Worksuite is een freelance platform waar hoogopgeleide consultants en opdrachtgevers rechtstreeks in contact komen, dus zonder tussenkomst van een intermediair. Het gaat hierbij om projecten op het gebied van data science en artificial intelligence, waarvoor heel specifieke kennis vereist is, zoals data scientists, data engineers, machine learning engineers & data architecten.
Worksuite regelt de screening, facturatie en begeleiding tijdens het project. Ook helpt Worksuite bedrijven om te ontdekken met welk nieuw project ze waarde kunnen toevoegen aan hun business.
Het probleem dat bedrijven in eerste instantie niet alle informatie kunnen delen over een opdracht vanwege bedrijfsgevoelige informatie, lost Worksuite op door freelancers een digitale Non Disclosure Agreement te laten tekenen. Daarmee verschaffen ze zichzelf toegang tot het project

Ver onder gebruikelijke tarief

Naar eigen zeggen duikt Worksuite ver onder de gebruikelijke tarieven op de markt voor zzp-bemiddeling. “Traditionele consultancybureaus hanteren enorme marges, van 30 tot regelmatig zelfs 70%. Bij Worksuite krijgen freelancers 85% van het tarief, dat ze bovendien zelf mogen bepalen. Ook hebben ze alle vrijheid om zelf hun volgende project te bepalen. Iets dat bij de gevestigde spelers vaak niet het geval is”, zegt oprichter Derk Disselhoff.

Sterke groei

Binnen een jaar na de lancering zijn er op Worksuite al meer dan 300 freelance consultants actief. Zo’n 15 bedrijven maken nu gebruik van het platform, waaronder LeasePlan Digital. “En dat worden er steeds meer. Met deze investering van een paar ton kunnen we ons team verder uitbouwen en het product verbeteren. De kennis die onze investeerders meebrengen is ook nog eens buitengewoon waardevol voor ons als ondernemers.”

Experts inhuren

Bedrijven die gebruik maken van Worksuite betalen een maandelijkse fee van 699 euro. Daarmee kunnen ze tot drie nieuwe projecten starten. Het Enterprise-model van 4.999 euro per maand geeft de bedrijven de ruimte om een dedicated product-team te bouwen en een onbeperkt aantal experts in te huren. “Daarnaast bieden we adviespakketten aan waarbij je als bedrijf een ervaren specialist kunt inhuren. Maar dan niet voor een tarief van 500 euro zoals traditionele partijen gewend zijn te rekenen, eerder voor 200 euro per uur”, zegt Disselhoff.

Oprichters

Worksuite is opgericht door Derk Disselhoff, Joey Davelaar, Tim Jansen en Douwe Mulder. Disselhoff was eerder betrokken bij de oprichting van STOX Energy, Davelaar werkte onder meer bij Van Moof en The Talent Institute, Jansen komt van KPMG en Mulder geldt als één van de blockchain-pioniers van ons land. Zo bouwde hij de eerste bitcoin-machine in Europa. Het bedrijf verwacht de komende maanden uit te breiden naar ongeveer twaalf medewerkers.

Bron: Worksuite

Lees ook: Worksuite, nieuw platform voor consultants

Over Auteur

Reageer