Nieuwe investeerder Actos Groep

0

Investeringsmaatschappij Value Enhancement Partners (VEP) heeft een meerderheidsbelang verworven in arbeidsbemiddelaar Actos Groep. Dankzij de nieuwe investeerder kan Actos haar buy-and-buildstrategie verder uitrollen.

Actos Groep is in 2017 ontstaan door de fusie tussen labels InQuest en Doxa. Actos Groep realiseert een jaaromzet van ongeveer €30 miljoen en bemiddelt en detacheert met 40 consultants ruim 350 medewerkers en zzp’ers aan zowel overheidsinstellingen als corporates. Klanten zijn onder andere KLM, Heineken, Gemeente Den Haag en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Onder specialistische labels worden de medewerkers gedetacheerd en bemiddeld in branches als HR & communicatie, supply chain management en bouw en techniek.

Aandeelhouders uitkopen

Vincent Pastoor, partner bij Marktlink Fusies & Overnames, begeleidde destijds ook de fusie en zegt over het binnenhalen van de nieuwe investeerder: “Nu de volledige integratie van de twee ondernemingen is voltooid hebben de aandeelhouders in gezamenlijk overleg besloten om aandeelhouders Peter Kamphuys en Marc Brugman uit te kopen. Om dit te bewerkstelligen is er gekozen voor een verkoop van een meerderheidsbelang. De perfecte match werd door Marktlink gevonden in private-equitypartij Value Enhancement Partners.”

Personele wijzigingen

Kamphuys is de oprichter van label InQuest en blijft nog een periode aan in een adviserende rol. Daarnaast zal hij zich op zijn andere investeringen gaan richten. Brugman is de salesmanager van Actos, hij neemt afscheid van de organisatie en gaat zich richten op nieuwe activiteiten. De twee oprichters van label Doxa, Eric Sweens en Dannis de Redelijkheid, blijven betrokken en zullen zich richten op het uitrollen van de buy-and-buildstrategie. Daarnaast zal een deel van het management gaan participeren in Actos Groep.

Verdere groei

Bob de Lange, partner bij VEP is zeer content met de investering. “We zien Actos als een mooie gespecialiseerde uitzendorganisatie en geloven dat we samen met het management Actos verder kunnen laten groeien, zowel autonoom als door selectieve overnames”.

Voor de bestaande klanten van Actos verandert er naar eigen zeggen voorlopig niets. Op termijn zullen meerdere labels worden toegevoegd aan het merk, hierdoor zal Actos de one-stop-shop worden voor haar klanten. VEP zal Actos actief ondersteunen bij het toevoegen van deze labels.

 

Bron: Marktlink

 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer