VOG nu ook digitaal toegestuurd

0

Screeningsautoriteit Justis introduceert een nieuwe, digitale ontvangstmethode voor de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De mogelijkheid om de VOG digitaal te ontvangen wordt van maart tot en met mei 2024 in fases uitgerold. Justis komt hiermee tegemoet aan de wensen van werkgevers. Digitale aanlevering levert een behoorlijke tijdwinst op.

Daarnaast is het voor medewerkers makkelijker om de VOG door te sturen naar bijvoorbeeld hun (toekomstige) werkgever.

Kleur en echtheidskenmerken anders

De VOG blijft er overigens wel bijna hetzelfde uitzien. Echter, de digitale VOG heeft een andere kleur (roze), en zichtbare echtheidskenmerken zoals het watermerk zijn vervangen door onzichtbare, digitale echtheidskenmerken. Een werkgever kan de echtheid van de VOG eenvoudig online controleren via www.validatie.nl. Dit is een veilige online tool waarmee de betrouwbaarheid van een digitaal document kan worden vastgesteld.

Alleen digitaal via Justis

Als een VOG via de gemeente wordt aangevraagd krijgt de aanvrager een papieren versie. De digitale versie kan alleen bij Justis worden aangevraagd. De aanvrager moet dan de Berichtenbox hebben geactiveerd, zoals in onderstaande Infographic wordt getoond.

Infographic hoe ontvang ik VOG

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer