Werkgeversrol flexbranche steeds belangrijker

0

Het ontzorgen van zowel inlener als medewerker. Daar ligt volgens acht CEO’s de kans voor de flexbranche.

Arbeid flexibiliseert, maar hoe plukt de flexbranche daar ook de vruchten van? Acht CEO’s uit de subtop van de flexbranche, door Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF) afgelopen maandag bijeen gebracht in een rondetafeldiscussie, worstelden met deze vraag, maar zagen zeker kansen.

Flexkrachten kritischer
Want wie wil er straks nog werkgever zijn, wanneer het werkgeverschap steeds complexer wordt door juist de toenemende behoefte aan flexibiliteit. Jeroen Driessen, CEO Driessen HRM, voorziet een trend waarin flexkrachten vanuit een langdurige relatie met een uitlener vele inleners bedienen. In die situatie zullen flexwerkers steeds kritischer worden ten aanzien van de flexorganisatie waar vanuit zij diensten verlenen.

Ontzorgen
Arjen Bos, CEO The Employment Group: ‘Bij Faber, onze dochteronderneming, focussen wij daarom primair op de werknemer: Waarom zou een schilder bij ons willen werken? Ontzorgen in de zin van het bieden van werkgarantie is daarin key. Het bieden van zekerheid creëert toegewijde medewerkers en dat maakt je weer onderscheidend naar je inlener op het punt van kwaliteit.’
Aan de rondetafeldiscussie namen deel:  Arjen Bos, The Employment Group; Jeroen Driessen, Driessen HRM; Peter Hulsbos, Yacht; Ineke Kooistra, YoungCapital;  Rob de Laat, Staffing Management Services;  Patrick van der Ploeg, Humares en Bram van der Wal, Olympia.
In het aprilnummer van Flexmarkt een uitgebreider verslag van deze bijeenkomst.
Door redactie Flexmarkt

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer