Zorg in top-10 moeilijkst te vervullen vacatures

0

Nederlandse bedrijven moeite te hebben om vacatures te vervullen, vooral in de zorg. In 2020 driegt een groot tekort zorgpersoneel.

Dit blijkt uit recente data van vacaturesite Indeed.

Het bedrijf onderzocht de functies die in Nederland langer dan zestig dagen openstonden op Indeed. Volgens de Indeed-data is de top 10 van moeilijkst te vervullen vacatures  in Nederland als volgt:

  1. verzorgende individuele gezondheidszorg (IG) niveau 3 (48,5% > 60 dagen online)
  2. psychiater (41,9% > 60 dagen online)
  3. servicemonteur koeltechniek (40,1% > 60 dagen online)
  4. machinist (39,4% > 60 dagen online)
  5. lasser (36,9% > 60 dagen online)
  6. wijkverpleegkundige (36,5% > 60 dagen online)
  7. frontend-developer (35,4% > 60 dagen online)
  8. loodgieter (34,8% > 60 dagen online)
  9. Java-developer (34,6% > 60 dagen online)
  10. verpleegkundige niveau 4 (34% > 60 dagen online)

2020 groot tekort zorgpersoneel

De data laten zien dat een groot deel van de moeilijkst te vervullen vacatures afkomstig is uit de zorgsector. Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed: “De zorgsector vertoont opvallend veel langdurig openstaande vacatures. Een van de redenen is de mismatch op de arbeidsmarkt van zorg en welzijn. Dit blijkt ook uit het Arbeid in Zorg en Welzijn-rapport van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Terwijl de vraag naar werknemers in de sector toeneemt, zijn er steeds minder mensen die een studie in die richting volgen. Verder kromp de sector de afgelopen jaren, met een grote uitstroom en vergrijzing van werknemers tot gevolg. Men verwacht in 2020 een groot tekort aan zorgpersoneel.”

Bron: Indeed

Lees ook: Veel meer vacatures in het eerste kwartaal 2017

Optimaal profiteren van de groeiende vraag naar flexkrachten? Kom naar het Flex Event 2017 op 27 juni 2017 op de Golfbaan in Spaarnwoude.. Met alle ontwikkelingen op de huidige arbeidsmarkt is het meer dan ooit belangrijk om een sterke propositie te hebben om succesvol te blijven in deze turbulente markt. Op dit vernieuwde Flex Event 2017 leer jij hoe je zelf de uitdagingen in de flexmarkt omzet in kansen en hoe je jouw positie in de markt versterkt. Meer informatie?

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer