Bedrijven hebben moeite met werven financieel personeel

0

Bedrijven gaan komend half jaar massaal op zoek naar financieel personeel om nieuwe en vrijgekomen functies in te vullen. De meeste werkgevers hebben echter moeite met het vinden van geschikte kandidaten.

Dat blijkt uit onderzoek onder 200 Nederlandse cfo’s en financieel directeuren uitgevoerd in opdracht van Robert Half.

Accounting en finance kandidaten
Ruim negen op de tien (92%) cfo’s en financieel directeuren geven aan het komende half jaar op zoek te gaan naar nieuwe accounting en finance kandidaten. Dit doen zij voor het invullen van vrijgekomen functies (48%) en nieuwe functies (44%). Deze nieuwe functies zijn onder andere ontstaan door het opstarten van nieuwe projecten, de groei van het bedrijf en het aanboren van nieuwe markten of uitbreiden van het dienstenaanbod.

Geschikt personeel
Negen op de tien (91%) van de cfo’s en financieel directeuren hebben moeite met het vinden van geschikt personeel met de juiste kwaliteiten. Dit ligt volgens cfo’s en financieel directeuren vooral aan het ontbreken van bepaalde vaardigheden, zoals technische (31%) en commerciële en zakelijke vaardigheden (25%). Ook stelt ruim een kwart van de ondervraagden (28%) dat de vraag naar gekwalificeerd professionals groter is dan het huidige aanbod.

Bron: Robert Half

Lees ook: Grote vraag naar financieel specialisten

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer