HBO’ers weer gewild op arbeidsmarkt

0

HBO’ers zijn weer gewild op de arbeidsmarkt. Ook kunnen hbo’ers weer makkelijker carrière maken.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Global Salary Survey van het toonaangevende wervingsadviesbureau Robert Walters.

Beweging op arbeidsmarkt
De voornaamste reden voor deze verschuiving is de ruimte op de arbeidsmarkt. Er zijn meer banen (+13 procent) en er is vertrouwen bij werknemers in het eigen kunnen en daardoor meer beweging op de arbeidsmarkt, zo stelt Robert Walters. Uit het rapport blijkt dat bijna de helft (47 procent) van de professionals gebrek aan carrièreperspectief aangeeft als reden om van baan te wisselen.

Kansen in sectoren
Voor hbo’ers liggen er onder andere kansen in logistiek en IT, marketing, finance, sales en marketing. De groeiende export is de drijvende kracht achter deze banengroei.

Carrière maken
De toenemende schaarste op de arbeidsmarkt helpt ook bij het carrière maken. Nu kun je als hbo’er weer solliciteren en een stap omhoog maken. Managing Director Benelux Rob Vermaak van Robert Walters: ‘Bedrijven hadden de afgelopen jaren de ‘luxe’ om horizontale stappers te rekruteren, dus precies het juiste opleidingsniveau, ervaring en salaris. Nu moet je als bedrijf juist mensen aannemen op potentie en niet alleen op skills.’

Talent binnenhalen
Volgens de Global Salary Survey moeten Nederlandse werkgevers wel zwaarder inzetten op studie en ontwikkeling, de werk-privébalans en flexibiliteit om talentvolle werknemers binnen te halen en te behouden. Als direct gevolg hiervan zal de vraag naar HR-professionals die het recruitmentproces kunnen versterken de komende jaren een vlucht nemen.


Bron: Robert Walters

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer