Bouw- en uitzendbranche werken samen

0

Op 1 januari is de pilot ‘Uitzenden en opleiden in de bouw & infra’ van start gegaan. Dit is het begin van een nauwere samenwerking tussen de bouwbranche en de flexbranche.

Hoewel het momenteel nog niet zo goed gaat met de bouwbranche door de crisis, zal de branche, als de economie weer op volle toeren draait, door vergrijzing en ontgroening te maken krijgen met een tekort aan goed opgeleid personeel. Met behulp van de pilot wil men proberen toch het juiste personeel te krijgen.

Uitzenden en opleiden in de bouw & infra

Flexbedrijven gaan honderd leerlingen opleidingen in samenwerking met erkende leerbedrijven in de bouw- en infrasector. Deze leerlingen hebben een dienstverband met het flexbedrijf. Ze gaan een tweejarig BBL-traject in, waarbij ze vier dagen per week werken en één dag naar school gaan. De werkervaring doen zij op bij het erkende leerbedrijf, waar het flexbedrijf nauw mee samenwerkt.

De opleidingskosten zijn voor rekening van de flexbedrijven. Zij krijgen een vergoeding vanuit STOOF, het opleidingsfonds voor de flexbranche. Daarnaast voorziet de bouwsector in een financiële vergoeding aan de flexbedrijven.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer