CBS: aantal vacatures licht gestegen

1

Eind 2010 stonden er 130.000 vacatures open. Dit is een stijging van 4.000 ten opzichte van het derder kwartaal.

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Eind 2009 stond het aantal openstaande vacatures op 122.000. Bij kleine en middelgrote bedrijven bleef het aantal vacatures ten opzichte van 2009 constant.

De toename van het aantal vacatures in het vierde kwartaal van 2010 komt voor rekening van de particuliere bedrijven. Aan het eind van 2010 stonden hier 6.000 meer vacatures open dan een kwartaal eerder. Bij de overheid daalde het aantal openstaande vacatures nog.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. g.r,gabrielse op

    Ik zet grote vraagtekens bij de door het cbs vastgestelde aantal openstaande vacatures aangezien de praktijk leert dat veel aangeboden vacatures als aanbod blijven staan maar al lang zijn vervuld.M.n
    uitzendbureaus hebben hier een handje van.De vacature blijft in aanbod staan mrt steeds een nieuwe datum.Ook het aanbod op Werk.nl is voor het grote merendeel NEP!

Reageer