CBS: uitzendmarkt trekt verder aan

0

Uitzendkrachten konden in het tweede kwartaal opnieuw op grotere schaal aan de slag dan in het voorgaande kwartaal.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanochtend bekend.

Uitzenduren gestegen
Het totaal aantal uitzenduren steeg vorig kwartaal met 0,8 procent ten opzichte van de eerste 3 maanden van dit jaar. De uren die uitzendkrachten werken, nemen al sinds halverweg 2013 toe. Eerder maakte het CBS al bekend dat het aantal banen in de uitzendbranche groeit en dat ook op andere plaatsen in arbeidsmarkt sprake is van verbetering.


Detachering of payrolling

De stijging van het aantal uitzenduren komt vooral door de toename van het aantal langlopende uitzendcontracten, in de vorm van detachering of payrolling. Die overeenkomsten namen vorig kwartaal toe tot het hoogste niveau ooit. Volgens het CBS hebben steeds meer werknemers een langlopend uitzendcontract in plaats van een vaste aanstelling.

Vorig jaar waren er in Nederland gemiddeld 196.000 uitzendkrachten aan het werk. Daarvan was nog altijd ruim 60 procent jonger dan 35 jaar. Het aantal uitzendkrachten in de leeftijd van 55 tot 65 jaar stijgt echter ook al meer dan tien jaar.

Bron: ANP

Lees ook: ABU: uitzenduren en omzet branche blijven stijgen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer