CBS: verwachtingen over vacatures onveranderd

0

De stemming onder de ondernemers in het bedrijfsleven over de ontwikkeling van het aantal vacatures is in november niet veranderd ten opzichte van oktober en september. Ook in juli en augustus was de stemming nauwelijks anders.

Dit maakt CBS vandaag bekend.

Voor de stabilisatie van de laatste maanden steeg de vacature-indicator anderhalf jaar lang onafgebroken.

Bouw en industrie
Binnen het bedrijfsleven loopt het beeld over het verdere verloop van de vacatures wel uiteen. Ondernemers in de bouw waren in november positiever over het verwachte verloop van de vacatures dan in oktober Ook de stemming van de ondernemers in de industrie verbeterde in november licht.

Dat geldt niet voor de commerciële dienstverlening. De stemming is daar al maanden nagenoeg hetzelfde en de pessimisten zijn hier nog steeds nipt in de meerderheid.

Volgens het CBS is het aantal vacatures in het derde kwartaal van 2014 weer toegenomen en kwam eind september uit op ongeveer 113.000. Dit zijn er 5.000 meer dan een kwartaal eerder. Het aantal vacatures neemt hiermee voor het vijfde kwartaal op rij toe.

Bron: CBS

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer