Manpower: werkgevers nemen minder personeel aan in 2015

0

Werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van 2015 negatiever over het aannemen van nieuw personeeel dan over het laatste kwartaal van 2014.

Dat blijkt uit de Manpower Employment Outlook Survey (MEOS) voor Q1 2015.

Het netto werkgelegenheidscijfer voor het eerste kwartaal van 2015 komt uit op -3, dat is 4 procentpunten lager dan n het eerste kwartaal van 2014.

Het aantal werkgevers dat verwacht meer mensen aan te nemen is lager dan het aantal werkgevers dat verwacht minder mensen aan te nemen. Werkgevers zijn dus minder optimistisch dan vorig kwartaal.

Detailhandel en delfstoffenwinning positief
Hoewel werkgevers in vrijwel alle sectoren pessimistischer zijn dan vorig kwartaal, zijn de verschillen per sector groot. In de bouwsector wordt de sterkste daling van de werkgelegenheid verwacht, gevolgd door productiebedrijven. In de groothandel, detailhandel & horeca en de delfstoffenwinning zijn werkgevers juist veel positiever.

Randstad groei
Ook zijn de verschillen per regio groot; alleen in het westen (Randstad) gaan werkgevers ervan uit dat het personeelsbestand tijden het eerste kwartaal van 2015 zal groeien (werkgelegenheidscijfer +3%).

Bron: Manpower

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer