CPB voorspelt sterke stijging werkloosheid

0

Uit de laatste ramingen van het Centraal Planbureau blijkt dat de werkloosheid zal oplopen naar 8,75 procent in 2010.

De Nederlandse economie zal dit jaar volgens het CPB krimpen met 3,5 procent, zo blijkt uit de ramingen die gisteren werden gepubliceerd.  In december voorspelde het CPB nog een economische krimp van 0,75 procent, maar de wereldwijde economische crisis en de recessie hebben veel harder toegeslagen dan voorspeld. Het herstel in 2010, dat het CPB eerder voorspelde, blijft uit. Ook dan krimpt de economie, met 0,25 procent. Als gevolg hiervan zal de werkloosheid stijgen tot 5,5 procent in 2009 en 8,75 procent in 2010
De definitieve ramingen van het CPB volgen op 17 maart. Het instituut besloot de voorlopige ramingen, die traditioneel alleen aan beleidsmakers in Den Haag worden gestuurd, publiekelijk te maken, aangezien de cijfers vrijwel altijd uitlekten naar de pers.
 
Bron: www.fd.nl

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer