Finanscoop 2016: kansen voor flexbureaus

0

De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet door en de vraag naar flex stijgt. Voor flexbureaus die daarvan willen profiteren heeft Flexmarkt de kansen in kaart gebracht in de Flexmarkt Finanscoop.

In de nieuwe editie van Flexmarkt, die vrijdag 5 februari verschijnt, spreken deskundigen zich uit over de economische trends en arbeidsmarktontwikkelingen en de kansen die dit biedt voor flexbedrijven.

Behoefte aan specialisten
Zo vraagt de fluctuerende economie om wendbare organisaties die volgens AWVN-cijfers de inzet van flex per saldo doet groeien. Tegelijkertijd verwacht bijna een kwart van de werkgevers dit jaar al te kampen met personeelstekorten. Volgens Margreet Xavier (NCSI/AWVN) investeren bedrijven de komende jaren vooral in organisatorische wendbaarheid die het onderscheid tussen vast en flex doet veranderen. ‘Voor externe flexoplossingen groeit de behoefte aan specialisten, die je voor een enkel project of klus nodig hebt.’

Beter benutten flexibilisering
Voor de flexbranche zelf geldt dat de grootste kansen vooral buiten de klassieke flexdienstverlening liggen.  De flexmarkt is veel breder dan de uitzendmarkt, detachering en payrollingsector alleen. Toch weet de sector daar slechts zeer beperkt op in te spelen. De meer dan een miljoen zelfstandigen zonder personeel zijn een voorbeeld van de nieuwe flexwerkers die nog nauwelijks een boodschap aan de uitzend- of detacheringsbranche hebben. ‘De flexibilisering zal alleen maar doorzetten’, zegt Xavier in Flexmarkt. Daarbij pleit zij overigens voor een code verantwoord marktgedrag voor opdrachtgevers van zzp’ers om een goede blijvende inzetbaarheid van zzp’ers te waarborgen.

Naast Margreet Xavier (programmamanager bij het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI), gedetacheerd vanuit werkgeversvereniging AWVN), delen Geert Batterink (managing director van Accenture Digital) en Roel ter Steeg (managing partner van corporatefinancebedrijf MBCF) in de Flexmarkt Finanscoop 2016 hun visie op de arbeidsmarktontwikkelingen en kansen voor flexbureaus.

Lees de nieuwe editie van Flexmarkt die vrijdag 5 februari verschijnt. Nog geen abonnee?

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer