Flexathon: speeddaten voor inleners en uitzendbureaus

0

NBBU organiseert in april een Flexathon, een uitzendmarathon waar inleners en NBBU-leden elkaar ontmoeten. Doel is om tussen 2.500 en 5.000 werkzoekenden aan werk te helpen.

De Nederlandse Bond voor Bemiddelings- en Uitzendondernemingen houdt de Flexathon in het kader van de jubileumactiviteiten; NBBU bestaat 20 jaar.

Speeddate
NBBU noemt het een speeddate,  niet met werkzoekenden maar met opdrachtgevers.  Achterliggende gedachte is om  vraaggericht werkzoekenden aan werk te helpen.  Werkgevers komen tijdens de Flexathon in contact met gespecialiseerde uitzendbureaus. Zij stemmen ter plekke af welke beschikbare vacatures er zijn en welke werkplekken kunnen worden gecreëerd, rekening houdend met regionale en sectorale verschillen. Door direct te schakelen met hun vestigingen kunnen uitzendbureau op basis van hun bestanden werkzoekenden een passend aanbod doen.

MKB-segment
De Flexathon wordt georganiseerd tijdens de Week van de Ondernemer (8, 9  en 10 april in het Betrixtheater in Utrecht), omdat bij dat evenement veel ondernemers bijeenkomen en uitzendbureaus werkgevers daar dus kunnen ontmoeten. Dat het UWV en MKB Nederland participeren in de Flexathon is niet toevallig. Uit recente cijfers van het UWV blijkt dat 70% van de uitkeringsgerechtigden die via een uitzendbureau aan de slag komt, dit doet via een uitzendbureau uit het MKB-segment. UWV zal bestanden van uitkeringsgerechtigden aandragen en het succes meten. NBBU nodigt vooral gespecialiseerde, kleine en middelgrote uitzendbureaus uit deel te nemen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer