Flinke afname P&O-vacatures in 2008

0

Het aantal online vacatures is het afgelopen jaar flink afgenomen
en bevond zich eind december op het laagste punt sinds mei 2006. Zo blijkt
uit de dinsdag gepubliceerde Monster Emloyment Index. Tegen de trend in nam
het aantal vacatures voor juristen en ambtenaren op internet wel
toe.

Personeelsfunctionarissen
Over het hele jaar gezien, nam vorig jaar vooral de vraag naar bankiers, mensen op de afdeling Research en Development en personeelsfunctionarissen af. ‘Vooral die laatste is een interessante’, zo zei Hugo Sellert, Research Manager bij Monsterboard Worldwide maandagmiddag in een toelichting op de index, als bedrijven in hun human resources-afdelingen gaan snijden wil dat zeggen dat ze niet van plan zijn de komende tijd nog veel personeel aan te nemen.’

Meeste vacatures nog steeds voor IT’ers
Hoewel het aantal vacatures voor IT’ers in 2008 ook afnam, bevatte Monsterboard in 2008 absolute aantallen nog altijd de meeste vacatures voor IT’ers. Sellert: ‘Een op de zes vacatures was er een voor een IT’er. Vacatures voor IT’ers zijn dan ook nog altijd moeilijk te vervullen,’ aldus Sellert, ‘net als die voor ingenieurs, accountants en bouwvakkers’.

Grootste daling bij transport en vervoer
Kijk je alleen naar de index over de maand december, de laatste afgesloten maand, dan is opvallend dat alleen in de zorg en de bouw het aantal vacatures nog steeg, maar in alle andere sectoren niet. De sector transport en vervoer liet de grootste daling zien. Het online vacatureaanbod in deze sector daalt nu al zes maanden achtereen.

Lichtste vacaturedaling in Zeeland
In Zeeland nam het aantal online vacatures vorig jaar het minst af, aldus Monsterboard, in Limburg het meest.

Bron: Z24

Indexen van het afgelopen jaar:

Dec ’08 Nov ’08
Okt ’08 Sept ’08
Aug ’08 Juli ’08
Juni ’08 Mei ’08
April ’08  Maart ’08
Feb ’08 Jan ’08  
Dec ’07 Nov ’07

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer