Flinke groei vacatures logistieke professionals

0

De vraag naar logistieke professionals is afgelopen kwartaal gestegen met maar liefst 29% ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar geleden.

De in het eerste halfjaar van 2014 ingezette groei in de vraag naar logistiek professionals zet zich in het derde kwartaal dus versterkt door, zo blijkt uit de analyse Trends en Ontwikkelingen op de logistieke arbeidsmarkt door Yacht.

Logistiek engineers en planners
Opvallend is de flinke stijging in vraag naar logistiek engineers en planners bij de logistiek dienstverleners rondom onze nationale transportas in het zuiden van het land. Bij elkaar opgeteld steeg de vraag in de regio Rotterdam, Breda/Utrecht en Eindhoven in het derde kwartaal met 53% ten opzichte van een jaar geleden.

Supply chain professionals
Naast toename in transport volume door e-commerce activiteiten geeft nu ook de toegenomen bouwproductie de logistiek sector een extra boost. De verwachting is dat ook in de komende maanden de vraag naar supply chain professionals zal blijven stijgen als ook de exportvolumes weer op niveau komen.

Bron: Yacht

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer