Vraag naar ICT-ers blijft stijgen

0

Het aantal vacatures voor ICT professionals blijft structureel groeien. Nadat de groei in het eerste half jaar van 2014 al 11% bedroeg, is ook dit derde kwartaal sprake van een stijging van bijna 11%.

Dat blijkt uit arbeidsmarktonderzoek van Yacht.

Naast de blijvend aanhoudend hoge vraag naar softwareontwikkelaars valt op dat deze groei ook gevolgen heeft voor de vraag verder op in de keten. ‘Met name de blijvend toenemende vraag naar functioneel- en technisch beheerders en security officers wijst in deze richting’, zo stelt Arjan Blok, competence director ICT  bij Yacht.

Meest gevraagde functietype

De vraag naar specifiek softwareontwikkelaars blijkt onverminderd hoog en dit blijft veruit het meest gevraagde functietype. Zo vroeg de markt in de achterliggende drie kwartalen om ruim 40.000 developers. Maar ook de toenemende vraag naar beheersfuncties is zichtbaar. Zo werden er tot nu toe maar liefst bijna 17.000 IT-beheerders gezocht, functioneel dan wel technisch. Een aantal dat ook groeiend is ten opzichte van 2013. Tot slot is het aantal security officers gevraagd met ruim 1.200 nog niet heel hoog, maar ten opzichte van het vorig jaar wel sterk stijgend met ruim 80% en is een groeiende trend zichtbaar.

Bron: Yacht

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer