Gevraagd: IT-infrastructuurspecialisten

0

De afgelopen jaren is de vraag naar IT-infrastructuurspecialisten toegenomen. Hierdoor hebben deze specialisten een sterke positie veroverd op de arbeidsmarkt.

En deze trend zet door in 2016, stelt Progressive Recruitment.
Het IT-recruitmentbureau heeft de vraag naar verschillende rollen binnen het vakgebied van IT-infrastructuur nader geanalyseerd en concludeerde dat er vooral vraag is naar security- en netwerkspecialisten.

Succesratio sollicitatiegesprekken
Door de grote vraag naar IT-infrastructuurspecialisten is de arbeidspositie van deze professionals erg sterk. Dit blijkt volgens Progressive Recruitmentuit uit de succesratio van sollicitatiegesprekken en het salaris van de specialisten. Vergeleken met 2014 werden in 2015 namelijk bijna de helft minder sollicitatiegesprekken gevoerd voordat een werkgever een baanaanbod deed. Daarnaast is het salaris van deze IT-professionals in 2015 hoger dan voorgaande jaren.

IT-infrastructuur cruciaal
Een goede IT-infrastructuur is cruciaal voor iedere organisatie’, zegt Anass el Gayate, business manager bij Progressive Recruitment, in een toelichting. ‘Door de opkomst van Internet of things, bring your own device en cloud computing wordt niet alleen de IT-infrastructuur van organisaties complexer, maar ook de security-uitdaging groter. Organisaties vragen daarom steeds vaker naar IT-professionals met specialistische kennis. Wij herkennen de echte specialisten in degenen die continu investeren in zichzelf, zodat zij een antwoord paraat hebben op de nieuwste trends.’

Bron: Progressive Recruitment

Lees ook: Veel meer vacatures voor programmeurs in 2015

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer