Groei in vraag naar marketing- en communicatieprofessional

0

In 2014 is de vraag naar communicatiespecialisten met 24% gegroeid en de vraag naar marketeers met 15% gegroeid.

Dit blijkt uit de analyse Trends en Ontwikkelingen op de Marketing- en Communicatie arbeidsmarkt 2014. Opvallend is dat de stijging met name is gerealiseerd in de tweede helft van het jaar. In het vierde kwartaal steeg de vraag maar liefst met 22% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Meeste vacatures in Randstad
Ten opzichte van 2013 laten alle regio’s een groei in vacatures zien. De regio Eindhoven laat de minste groei zien (9%) en de regio Rotterdam laat de meeste groei zien, 29%. Van de vijf grote steden is de regio Amsterdam echt koploper met ruim 7000 marketing- en communicatievacatures: bijna een derde van de totale vraag komt vanuit de hoofdstad. Dat aandeel is nagenoeg gelijk aan de drie daaropvolgende steden Utrecht, Den Haag en Eindhoven bij elkaar opgeteld.

Hella Ploegmakers, commercieel manager Marketing & Communicatie bij Yacht: ‘Amsterdam heeft echt het voordeel van het feit dat er veel internationale bedrijven zijn gevestigd met hun hoofdkantoor. Hoofdkantoren van waaruit Marketing & Communicatie centraal geregeld wordt en dat heeft een enorm positief effect op deze specifieke beroepsgroep.’

Bereidheid tot reizen
Uit het Beroepen- en Arbeidsmarkt Survey (BAS) blijkt dat marketing- en communicatieprofessionals bereid zijn om een langere maximale reistijd woon-werkverkeer te hebben dan de gemiddelde professional. Van de marketing- en communicatie professionals is ruim 35% bereid meer dan een uur te reizen, terwijl dat aandeel bij de gemiddelde professional iets hoger dan een kwart is (27%). Wel hechten de marketeers en communicatiespecialisten bovengemiddeld meer waarde aan thuiswerkmogelijkheden bij hun werkgever, bijna de helft (47%) ten opzichte van slechts een derde bij de benchmark (32%).


Bron: Yacht

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer