Groei vacatures vooral vanuit de Randstad

0

Uit onderzoek van vacaturesite Jobbird.com blijkt dat met name de Randstad regio profiteert van de economische groei en de vacaturegroei.

Uit cijfers van het UWV bleek gisteren dat er op korte termijn nog geen herstel van de arbeidsmarkt te verwachten valt. Maar er zit beweging in de arbeidsmarkt, stelt Jan-Peter Cruiming, oprichter Jobbird.com. Uit onderzoek van Jobbird.com blijkt dat met name de Randstad regio profiteert van de economische groei en de vacaturegroei.

Werkgelegenheid verplaatst zich
In de regio Noord-Holland is het aantal vacatures afgelopen half jaar met maar liefst 4.1% gestegen. ‘Deze cijfers bevestigen het beeld dat de werkgelegenheid steeds meer verplaatst richting de Randstad. Daardoor heerst daar krapte op de arbeidsmarkt, terwijl elders in het land een overschot is.’ Cruiming pleit voor snellere verbindingen met de Randstad, zoals de Zuiderzeelijn, zodat mensen elders uit het land, in de Randstad kunnen gaan werken.

Aantal vacatures januari 2014 t.o.v. juni 2013 per provincie:
Noord-Holland:     4,1%
Zuid-Holland:        1,4%
Gelderland:           0,8%
Friesland:              0,3%
Drenthe:              -0,1%
Overijssel:           -0,1%
Flevoland:           -0,2%
Groningen:          -0,3%
Zeeland:             -0,7%
Limburg:             -0,9%
Noord-Brabant:  -0,9%
Utrecht:              -3,3%

Bron: Jobbird.com

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer