Jonge uitzendkracht aan de bak in december

0

73 procent van de jongeren werkt extra in december. Ze profiteren van de hogere uurtarieven tijdens de feestdagen, laten zich vaker inroosteren of draaien overuren tijdens hun kerstvakantie.

Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau StudentenWerk onder 771 jongeren tussen de 17 en 35 jaar.

Uit het onderzoek blijkt dat jongeren graag willen werken op tijdstippen die voor arbeidskrachten in hogere leeftijdscategorieën ‘lastig’ zijn, zoals tijdens de kerstvakantie (21 procent) en tijdens de feestdagen (20 procent). ‘Onze kandidaten zijn ambitieus en ondernemend; als zij daarvoor goed beloond worden, staan zij graag op Eerste Kerstdag achter de bar. Ze zijn ook flexibel door hun gezinssituatie, meestal zijn er nog geen kinderen waar op gelet moet worden’, verklaart Hugo de Koning, commercieel directeur van StudentenWerk.

15 procent van de jongeren is van plan te werken op de piekdagen rond de feestdagen. Anderen werken extra op koopzondagen (5 procent) of tijdens nachtdiensten (3 procent).
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer