Meer omzetdaling in flexbranche verwacht

0

De omzet in de flexbranche neemt in 2012 met 5 procent af, dat verwacht ING Economisch Bureau. De afname komt door een teruglopend aantal vacatures in de industrie, techniek en bij de overheid. Het herstel van de flexmarkt laat dit jaar dus nog op zich wachten.

De verslechtering van de arbeidsmarkt remt de groei in de flexbranche. De verwachte economische krimp van 1 procent door dalende investeringen en teruglopende consumptie drukt de vraag naar personeel. De arbeidsmarkt verslechtert in de rest van het jaar, de werkloosheid wordt tegen het einde van het jaar geschat op 6,8 procent tegen 6,2 procent in mei.

Voor de flexbranche wordt een krimp van 5 procent ten opzichte van 2011 verwacht, aldus het ING Economisch Bureau. Er zijn simpelweg minder vacatures voor tijdelijk personeel in de industrie, techniek, financiële dienstverlening en bij de overheid om in te vullen. Tegen het einde van het jaar kan de situatie, vooruitlopend op herstel in de industrie, iets verbeteren.

In 2013 kan de flexmarkt dan ook marginaal groeien. ‘Als gevolg van de verwachte omzetdaling en volatiliteit in vraag naar flexkrachten zullen flexbedrijven zelf hun flexibele schil aan moeten spreken om rendabel te blijven. Gezien de vooruitzichten zijn de komende tijd meer aankondigingen van reorganisaties binnen de flexbranche te verwachten’, aldus Karin Radder, sectormanager zakelijke dienstverlening van de ING.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer