Nog steeds tekort aan techneuten

0

De kredietcrisis heeft weinig invloed op het aantal
vacatures voor technici. Dit blijkt uit cijfers van bemiddelingsbureau www.hrmatwork.nl

De technische branche lijkt nog weinig gevolgen te ondervinden van de kredietcrisis. Het aantal vacatures in de elektrotechniek en installatietechniek is nog altijd stijgende. Zo heeft het bemiddelingsbureau  www.hrmatwork.nl in de eerste elf maanden van dit jaar meer vacatures uitgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Het komt neer op een vacature toename van 7% ten opzichte van 2007.
 
Komend jaar
Toch is de verwachting dat het aantal vacatures het komende jaar wel iets zal afnemen. Het huidige forse tekort aan technici wordt door de kredietcrisis waarschijnlijk een minder fors tekort. Maar het blijft lastig te voorspellen wat het werkelijke effect zal zijn op de verhouding tussen vraag en aanbod en dus op het aantal vacatures. Een deel van de openstaande vacatures wordt opgevuld door Duitse technici. De interesse en deelname in de instroom van Duitse technici voor de Nederlandse installatiebedrijven neemt toe. Deze groei betreft zelfs meer dan 350%. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:
–   het aanbod van goed geschoolde en ervaren technici op de Nederlandse arbeidsmarkt blijft laag, zeker in verhouding tot de vraag;
–    de ervaringen met de Duitse hbo’ers is overwegend positief.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer