Please Payroll: ‘Payrollbranche schept juist banen’

0

Payrollbedrijf Please heeft in het derde kwartaal van 2011 een omzetstijging geboekt van 22 procent ten opzichte van het hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De payrollbranche liet in hetzelfde kwartaal een groei van 5 procent zien. “Dit ondanks het verzet van de vakbonden, die payrollen als een vorm van oneigenlijk werkgeverschap beschouwen en payroll-organisaties verwijten onvoldoende aandacht te schenken aan de verworven rechten van werknemers,” aldus een persbericht van Please Payroll. De brancheorganisatie VPO zal ook om die reden de VPO-CAO eind 2011 niet verlengen, zegt het bedrijf. 

Payrollen
Volgens Jan Franken van Please Payroll, toonde een onderzoek naar de beleving onder medewerkers eerder al aan dat de payrollconstructie geen negatieve effecten hoeft te hebben op het vinden en behouden van de juiste medewerkers.

‘Banen bij de gratie van payrollen’
“Payrollorganisaties krijgen vaak het verwijt dat zij bijdragen aan werkloosheid of onvolledige werkgelegenheid. Uit het meest recente CIETT-rapport rijst echter een heel ander beeld op. Daaruit blijkt dat 74 procent van de opdrachtgevers niet zou overwegen in plaats van tijdelijke krachten personeel in vaste dienst te nemen. Nog eens 60 procent geeft bovendien aan dat ze bepaalde banen nooit zouden creëren zonder flexibel personeel van uitzend- en payrollorganisaties”, aldus Franken. “De economie is structureel veranderd: bedrijven kunnen tegenwoordig soms zelfs geen jaar meer vooruitkijken.” Franken stelt daarom dat payrollen misschien wel het antwoord is op de gewijzigde marktsituatie.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer