Randstad: arbeidsmobiliteit blijft hoog

0

Nederland kent een relatief hoge arbeidsmobiliteit en gezien de grote groep latent zoekenden zal de arbeidsmobiliteit in 2018 ook hoog zijn. Werkenden zijn sowieso positief over de vooruitzichten voor volgend jaar.

Dat wordt bevestigd in de Randstad Werkmonitor, 4e kwartaal.

Uit het wereldwijde onderzoek door Randstad blijkt dat in Nederland 10% van de werkenden in een half jaar tijd van werkgever is veranderd (in een vergelijkbare functie). Daarnaast is 7% van de werkenden zelfs heel ander werk gaan doen bij een andere werkgever.

Veel latent zoekenden

Er mag worden verwacht dat ook in 2018 veel werkenden in ons land zullen overstappen naar een andere werkgever. 4% van de Nederlandse werkenden is echt actief aan het solliciteren. Daarnaast oriënteert 3% zich gericht op een andere baan. Ook is er een grote groep latent zoekenden. Eén op de vijf werkenden (21%) ‘kijkt om zich heen’ en ruim een kwart (26%) van de werkenden in ons land is niet actief op zoek, maar staat open voor een andere baan als dit zich zou voordoen.
Overigens is ruim driekwart (76%) van de werkenden (zeer) tevreden over zijn of haar baan.

Positief over 2018

Ook zijn de meeste werknemers optimistisch over het komende jaar. 71% van de Nederlandse werknemers stelt dat hun werkgever het financieel in 2017 beter heeft gedaan dan in 2016. En even zoveel verwachten dat het bedrijf waar zij werken het in 2018 in financieel opzicht nog beter gaat doen.
68% van de werkenden verwacht dat de economische situatie in Nederland in 2018 (verder) zal verbeteren.

Bron: Randstad Werkmonitor Q4

Lees ook: ABU: meer arbeidsmobiliteit mogelijk

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer