Randstad-topman pleit voor Deltaplan banen

0

Uitzender Randstad pleit andermaal voor een Deltaplan voor banen om de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Volgens topman Jacques van den Broek zijn met name op het gebied van onderwijs, zorg en in de techniek problemen aan het ontstaan.

Meer uitstroom

Van den Broek is naar eigen zeggen al veelvuldig in overleg met verschillende ministeries en instanties. Vooral in onderwijs en zorg gaat de uitstroom van mensen volgens hem harder dan de instroom. Hij noemde als voorbeeld voormalig medewerkers van een bank die in staat moeten zijn om, na de juiste scholing, in het onderwijs aan de slag te gaan.

Opleiden

Het opleiden van mensen is ook iets waar Randstad zelf werk van maakt. De uitzender was in 2017 goed voor het scholen van 25.000 mensen. Dit jaar zullen dat er 35.000 zijn, omdat het aantal vakopleidingen zal worden verviervoudigd, zo voorspelde Van den Broek. Hij zei verder dat in de technieksector vooral vraag is naar werknemers aan de bovenkant en in het middensegment.

Kennismigranten

Van den Broek pleitte vorig jaar nog voor meer kennismigranten. De boodschap dat er meer kennismigranten nodig zijn begint volgens hem nu langzaamaan te landen.

Bron: ANP

Lees ook: Uitzendbureaus ervaren krapte op arbeidsmarkt

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer