RGF Staffing (USG) ziet vraag flexkrachten explosief stijgen

0

RGF Staffing the Netherlands, voorheen USG People, is op zoek naar 200 nieuwe collega’s. De hr-dienstverlener ziet de vraag naar flexibele arbeidskrachten in meerdere sectoren zo snel stijgen dat het aantal functies op het hoofdkantoor en bij de dochterbedrijven als Unique, Start People, ASA, Medi Interim, Technicum of Secretary Plus op korte termijn flink moet worden uitgebreid.

Om de 200 vacatures zo snel mogelijk te vervullen heeft RGF Staffing een wervingscampagne gelanceerd met oud-voetbalster Anouk Hoogendijk in de hoofdrol.

War for talent terug

“Wij zien de markt op vele fronten versnellen”, zegt Jessica van den Engel, directeur people & culture van RGF Staffing the Netherlands. “De Nederlandse arbeidsmarkt heeft nu meer dan ooit een regierol nodig. Die rol vervullen wij. Al onze data wijzen erop dat we een nieuwe fase ingaan. Na de coronaklap zien we nu een opwaartse beweging waarbij in verschillende sectoren de vraag naar flexkrachten explosief toeneemt. De war for talent is weer helemaal terug.”

Vraag naar flexkrachten

De vraag naar flexkrachten is met name groot in de zorg, maar ook in de sectoren overheid, bank en verzekering, klantcontact, transport en logistiek, midden- en kleinbedrijf, engineering en techniek staan werkgevers om personeel te springen. Daarnaast is er een opvallend sterke toename in de vraag naar interim professionals met juridische ervaring, kennis op het gebied van marketingcommunicatie en financiën. Ook de vraag naar studenten neemt toe nu Nederland stap voor stap weer in beweging komt.

Coronabanen

RGF Staffing heeft de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om de verschillende GGD’s in Nederland van voldoende geschikt personeel te voorzien. Alleen al bij GGD Utrecht heeft Unique zo’n 7.000 flexkrachten geplaatst. Het bedrijf heeft een aparte bedrijfsunit ingericht die zich volledig richt op het werven, plannen, organiseren en behouden van mensen die werken in een zogenaamde coronabaan bij een GGD of een aanpalende organisatie. Het gaat om medewerkers die werkzaam zijn als call center-medewerker, medewerker bron- en contactonderzoek, manager teststraten, vaccineerder, verpleegkundige of arts. Deze unit waarborgt alle relevante kennis en kunde, flexibiliteit en capaciteit om de GGD-organisatie maximaal te ontzorgen en zo een bijdrage te leveren aan het gezamenlijk bestrijden van de pandemie.

Gecontroleerde uitstroom bij GGD’s

De uitdaging waar RGF Staffing nu voor staat is deze mensen na beëindiging van hun contract door te plaatsen naar een volgende baan. Van den Engel: “We willen voorkomen dat mensen gedurende de looptijd van hun opdracht bij de GGD’s op zoek gaan naar een andere baan en voortijdig uitstromen. Om ervoor te zorgen dat mensen voortijdig opstappen terwijl we het virus nog niet onder controle hebben, gaan wij tegen die tijd voor hen op zoek naar een volgende baan. Ook bieden we scholing en job coaching aan om deze belangrijke doelgroep een zo goed mogelijk perspectief te bieden voor de toekomst. Zo kunnen we de uitstroom gecontroleerd laten verlopen en kunnen flexkrachten zonder moeite naar een volgende baan.”

Vooruitzichten flexondernemers in coronatijd

Flexmarkt sprak met vier flexondernemers over het turbulente jaar 2020 en hun verwachtingen voor dit jaar. Dit is een bundeling van interviews met Johan Bogaard (Vibe Group), Marjolein van de Veerdonk (WerkTalent), René Louwers (Orion Engineering) en Wies van ’t Slot (365Werk). Ontvang deze GRATIS download.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer