Robert Walters: arbeidsmarkt trekt aan

0

Het aantal personeelsadvertenties steeg in het derde kwartaal van 2014 met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hieruit blijkt dat de mobiliteit op de Nederlandse arbeidsmarkt gestaag toeneemt en dat het aantal vacatures stijgt.

Dit zegt recruitmentorganisatie Robert Walters, dat elk kwartaal de vacaturevolumes vergelijkt in verschillende vakgebieden.  De cijfers laten ook een verwachte dip van 9% zien in het vorige kwartaal vergeleken met Q2, die toe te schrijven is aan de rustige zomermaanden in die periode.

IT-vacatures
Door het toenemende belang van business intelligence en data management is er veel vraag naar IT-professionals. De sector is één van de grootste qua volume in personeelsadvertenties en met een stijging van 4% in geadverteerde IT vacatures zet deze trend zich voort.

Specialisten supply chain & logistics
De groei van Nederlandse exportactiviteiten heeft een positief effect op de arbeidsmarkt. De vraag naar specialisten op het gebied van supply chain & logistics is met 16% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal geadverteerde productie- en salesvacatures is vergelijkbaar toegenomen met respectievelijk 20% en 18% in vergelijking met 2013.

Bron: Robert Walters

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer