Robert Walters: forse groei personeelsadvertenties

0

In het derde kwartaal was er een stijging van het aantal personeelsadvertenties van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de Robert Walters European Job Index.

Accounting & finance personeel
Het aantal advertenties voor accounting & finance personeel groeide zelfs met 32% op jaarbasis. Dit is volgens Robert Walters deels een gevolg van een groeiend aantal shared service centers dat zich vestigt in Nederland, en de uitbreiding van bestaande shared service centers. Verder zorgt de toenemende exportactiviteit voor economische groei en zakelijk vertrouwen. Dit zorgt voor meer vraag naar accounting & finance  specialisten die nodig zijn om bedrijfsprocessen in goede banen te leiden. In het verlengde hiervan zien we ook een stijging van 7% in de vraag naar risk- en quantspecialisten.

Logistiek, marketing, sales
Een duidelijk gevolg van de exportstijging en de verbeterde economische situatie dit jaar  is ook de groei in het aantal vacatures voor functies in de logistiek (62%), marketing (10%), sales (9%) en secretariële en overige ondersteuning (39%).

Uitzendkrachten
Robert Walters ziet ook een snelle toename van de vraag naar uitzendkrachten en interim professionals. Robert Walters verwacht echter ook een stijging van het aantal vaste functies.

Bron: Robert Walters


Lees ook: Robert Walters: meer vacatures door aantrekken economie

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer