Robert Walters ziet groei banenmarkt

0

De arbeidsmobiliteit onder professionals groeit en het aantal personeelsadvertenties is met 9% gestegen in het vierde kwartaal van 2014 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat stelt Robert Walters op basis van haar European Job Index Robert Walters – Q4 2014.

Functies in accounting en finance
Beweging van kandidaten is volgens Robert Walters met name zichtbaar in accounting en finance; hierin werden 11% meer functies aangeboden dan een jaar geleden, en 10% meer dan in Q3 2014. Er was vooral vraag naar specialisten op het gebied van business control en informatiemanagementsystemen. Volgens Robert Walters komen deze stijgingen vooral voort uit vervangingen binnen het personeelsbestand, en minder uit het creëren van nieuwe functies.
Na een periode met gedwongen ontslagen binnen banken en financiële dienstverlening was er een daling van 22% in vacatures in deze sector. Een steeds grotere rol van automatisering binnen banken heeft ondertussen geleid tot een stijging van 6% in IT-vacatures vergeleken met voorgaand kwartaal, met name om nieuwe technologieplatforms en innovaties in online retail banken te ondersteunen.

Logistieke functies
Het aantal aangeboden logistieke functies is ten opzichte van vorig jaar met 43% gestegen, en ten opzichte van het vorige kwartaal met 7%. Dit wordt volgens Robert Walters met name aangejaagd door meer exportactiviteiten in Nederland.

Secretariële functies
Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is het aantal aangeboden secretariële en ondersteunende functies met 33% gestegen; in het afgelopen kwartaal bedroeg deze stijging 11%. Dit toont volgens Robert Walters aan dat bedrijven na een lange periode van kostenbesparingen nu weer beginnen met investeren.

Bron: Robert Walters

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer