Sterkere stijging werkloosheid

0

De afgelopen drie maanden (februari-april) waren er gemiddeld 360 duizend mensen werkloos. Dit komt overeen met 4,6 procent van de beroepsbevolking.

In de periode januari-maart was het percentage 4,4 procent, in de periode februari-april vorig jaar 4,2 procent.

De voor seizoen gecorrigeerde werkloosheid kwam in de periode februari-april 2009 uit op 338 duizend personen. Dit zijn er 18.000 meer dan de vorige periode van drie maanden. De stijging van de werkloosheid is groter dan in voorgaande maanden.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De werkloosheid is inmiddels 34 duizend hoger dan een jaar geleden. Onder mannen nam de werkloosheid in een jaar tijd toe met 26 duizend en onder vrouwen met 8 duizend. Het is nu voor het eerst in ruim drie jaar dat de werloosheid onder vrouwen is gestegen.

Daartegenover is ook het aantal openstaande vacatures, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, sterk gedaald. Dit is voor het tweede kwartaal op rij. In het eerste kwartaal van 2009 nam het volume van het bbp met 4,5 procent af ten opzichte van een jaar eerder.

Bron: CBS

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer