Top-10 meest populaire vacatures

0

Administratief medewerker is de meest gewilde vacature van het afgelopen jaar, gevolgd door een baan als commercieel medewerker binnendienst.

Dat blijkt uit een data-analyse van NationaleVacaturebank.nl onder 15.000 vacatures en 450.000 cv’s.

Techniek grootste banenaanbod

De vraag naar personeel is het grootst in de technische sector. De technische sector had het voorbije jaar het grootste banenaanbod in ons land. Ook in de zakelijke dienstverlening en in de bouw blijkt een grote vraag naar nieuw personeel te bestaan.

Meeste werkzoekenden in zorg

De zorg- en welzijnssector was echter in 2014 het populairst onder Nederlandse werkzoekenden, gevolgd door de sectoren overheid, non-profit en detailhandel.

Mensen in de zorg zijn vaak op zoek naar een nieuwe baan, mede door de vele reorganisaties in die sector.

Toename arbeidsmobiliteit

Ingrid Spierts van NationaleVacaturebank stelt dat er in 2014 sprake was van een toename in arbeidsmobiliteit. ‘Het aantal bekeken vacatures is vrijwel gelijk aan het jaar ervoor, maar men ondernam vaker actie door daadwerkelijk te solliciteren. We verwachten dat deze trend zich in 2015 zal voortzetten.’

Nederlandse hoogopgeleiden zochten in 2014 het meest naar banen als directeur, controller en projectmanager. Gekeken naar alle opleidingsniveaus is logistiek medewerker de snelst stijgende vacature van het afgelopen jaar.
De volledige top-10 met meest populaire vacatures in 2014 ziet er als volgt uit:

  1. Administratief Medewerker
  2. Financieel Administratief Medewerker
  3. Commercieel Medewerker Binnendienst
  4. Productiemedewerker
  5. Accountmanager
  6. Gastouder
  7. Magazijnmedewerker
  8. Logistiek Medewerker
  9. Secretaresse
  10. Commercieel Medewerker

Bron: NationaleVacaturebank.nl

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer