Uitzender Wiertz organiseert jongerenweek

0

De Limburgse uitzendorganisatie Wiertz Personeelsdiensten is in navolging van Randstad gestart met een actie om jongeren aan het werk te helpen en organiseert daarom volgende week ‘de week van de Limburgse jongeren’, waarbij op alle vestigingen van Wiertz activiteiten plaatsvinden.

Onlangs beloofde Wiertz ambassadeur jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk om voor het einde van het jaar vijfhonderd jongeren aan het werk te helpen. Volgens Harm Wiertz staat de teller nu op 420 jongeren. ‘De actie wordt heel enthousiast ontvangen en men is zeer bereid om werk voor jongeren te scheppen. Dat de economie langzaam aantrekt helpt natuurlijk mee’, aldus Wiertz.

Tijdens ‘de week van de Limburgse jongeren’ worden er vanuit ieder filiaal banenmarkten voor jongeren georganiseerd, sollicitatietrainingen en workshops en vinden er rondleidingen bij werkgevers plaats.

Het thema jeugdwerkloosheid staat ook bij de overheid hoog op de agenda. Dinsdag waren minister-president Rutte en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanwezig bij een conferentie in Parijs over het bevorderen van jeugdwerkgelegenheid. De conferentie is georganiseerd in navolging van de bijeenkomst op 3 juli in Berlijn. Het belangrijkste doel van de bijeenkomst is het uitwisselen van nationale ervaringen om jongeren op de arbeidsmarkt te helpen en te houden. Rutte en Asscher zullen hier onder meer de rol van de ambassadeur jeugdwerkloosheid benoemen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer