ING verwacht groei in flexbranche

0

De vraag naar uitzendkrachten neemt volgend jaar naar verwachting weer iets toe, als gevolg van de licht aantrekkende economie. Na twee jaar van krimp stijgt de omzet in de flexbranche volgend jaar met 2 procent, zo voorspelt het economisch bureau van ING in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Aangezien de verwachte economische groei vooral een gevolg is van toenemende buitenlandse handel, stijgt met name de vraag naar uitzendkrachten vanuit de industrie, groothandel en transport. Voor pieken in de productie wordt over het algemeen vaak tijdelijk personeel gezocht, stellen de economen van de bank.

Zodra bedrijven hun flexibele schil weer gaan uitbreiden verwacht ING dat zpp’ers daarin een prominentere rol zullen spelen dan voorheen. Ook arbeidsmarkthervormingen, zoals de versoepeling van het ontslagrecht zijn van invloed op de samenstelling van de flexibele schil. ‘Flexbedrijven die daar op inspelen door complete oplossingen te bieden, profiteren van een breder herstel in de flexbranche’, aldus Sasja van As-Winters, sectormanager zakelijke dienstverlening van de ING.

2013 wordt volgens ING nog wel met een omzetmin afgesloten. Het aantal uitzenduren loopt dit jaar naar verwachting terug en dit wordt onvoldoende door hogere tarieven gecompenseerd. In de eerste helft van het jaar bedroeg de krimp in de flexbranche ruim 2,5 procent in omzet en 3 procent in uren.

Bron: ANP & ING

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer