Vacatureaanbod HR-sector blijft stabiel

0

Als één van de weinige sectoren blijft het aanbod van vacatures in de HR-sector redelijk stabiel. Ook in februari bleef het aanbod voor de sector gelijk, zo blijkt uit de Monster Employment Index .

De maandelijkse index komt in februari uit op 81 punten, dat is 9 punten lager dan 12 maanden geleden.

Vacatureaanbod HR houdt stand

Gelijk aan vorig jaar staat het vacatureaanbod voor de HR sector op 47 punten. De Index stond in oktober 2010 voor het laatst lager dan 47 punten en sindsdien niet hoger dan 50 punten. Daarmee bleef het vacatureaanbod voor de sector op een constant niveau.
 

Sectoren

In februari nam het vacatureaanbod in de gezondheidszorg het meest toe. Het aanbod steeg voor de derde maand op rij en in februari met 20 punten. Het aantal vacatures steeg verder ook in de juridische sector (+8), de bancaire sector (+3), de agrarische sector (+3), de publieke sector (+2) en in de productiesector (+2). In het onderwijs en in de marketing & PR sector daalde het aantal vacatures met het meest. Het vacatureaanbod nam er met 4 punten licht af. De Index voor de meeste andere sectoren nam iets af. In de administratieve sector, de accountancy sector, de IT sector en de HR sector bleef het vacatureaanbod onveranderd.

Ten opzichte van vorig jaar februari nam het vacatureaanbod alleen in de gezondheidszorg (+22) en in het onderwijs (+5) toe. Zoals eerder genoemd bleef het aanbod in de HR sector gelijk, in alle overige sectoren daalde de Index. In de juridische sector (-24) en de transport & logistiek sector (-23) daalde het vacatureaanbod het sterkst. Het aanbod daalde onder andere ook in de management & consultancy sector (-13), de administratieve sector (-11) en in de agrarische sector (-10).

Vacaturestijging in Friesland en Noord-Brabant

Het vacatureaanbod steeg in februari alleen in de provincies Friesland en Noord-Brabant. In beide provincies nam het aanbod met 2 punten toe. In de meeste andere provincies daalde de vraag naar personeel. In Limburg met 8 punten het meest. Ook in Drenthe (-3), Gelderland (-3), Overijssel (-3), Flevoland (-2), Groningen (-1), Noord-Holland (-1) en Zeeland (-1) daalde de Index. In Utrecht en Zuid-Holland bleef het aanbod gelijk.
Vergeleken met vorig jaar februari nam het vacatureaanbod in Friesland (+8), Flevoland (+3) en Limburg (+1) toe. In alle overige provincies daalde het aanbod. In Overijssel (-16) en Zeeland (-15) daalde de vraag naar personeel het meest. Ook in Utrecht (-12), Zuid-Holland (-10), Groningen (-9), Noord-Holland (-8), Gelderland (-6), Noord-Brabant (-4) en Drenthe (-1) daalde de Index.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer