Vacatures Inkoop en Logistiek krabbelen weer beetje op

0

Van januari 2012 op februari 2012 groeide het aantal vacatures in de Inkoop & Logistiek met 19 procent. Daarmee lijkt het vakgebied na een lastig derde en vierde kwartaal in 2011 weer op de weg terug te zijn.

Op dit moment zit het aantal vacatures echter nog steeds onder het niveau van begin 2011, In het eerste kwartaal van 2012 waren er 20 procent minder logistieke vacatures en 13 procent minder inkoopvacatures, zo blijkt uit een analyse van Yacht.

Het jaar 2011

“Overall was 2011 wel een goed jaar voor Logistiek en Inkoop professionals. Het aantal logistieke vacatures groeide aanzienlijk (+12 procent) ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook vacatures voor inkoopprofessionals stegen met +8 procent goed door. Na de zomer liep het vacatureaanbod echter terug en we zagen dat het laatste kwartaal van 2011 het slechtste kwartaal was voor zowel logistiek als inkoop,” aldus Michel Verdoold, competence director bij Yacht.

‘Managementfuncties trekken aan’

Verdoold verwacht dat het aantal aanvragen voor managementfuncties de komende tijd wat sterker zal aantrekken dan de uitvoerende rollen. "De logistiek engineer en logistiek planner deden het met name goed in 2011. Als het herstel van Logistiek en Inkoop doorzet, dan wordt 2012 vooral een goede tijd voor de managementrollen. In het 3e en 4e kwartaal van 2011 zagen we dat de daling van het aantal vacatures juist gevoeld werd in managementfuncties. De eerste tekenen zijn nu precies omgekeerd; managementfuncties lopen voorop in het aantrekken van het aantal vacatures."

Overheid

De overheidsmarkt voor logistiek en procurement is in 2011 flink gekrompen (-37 procent), waar het bedrijfsleven, onder aanvoering van de industrie, juist fors groeide met 31 procent. Verdoold wijst hoopvol op de overheden die op dit moment aan de slag zijn met Europese aanbestedingen. "In de Industrie zien we met name supply chain management als drijvende factor."

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer