Vacatureteksten vaak te onduidelijk

1

Werkzoekenden vinden het moeilijk om op basis van een vacaturetekst te beoordelen of de functie wel passend is. En zij vinden goede arbeidsvoorwaarden het belangrijkst om ergens te solliciteren.

Dat blijkt uit onderzoek van Unique.

Vacatureteksten
Vacatureteksten blijken niet altijd even duidelijk te zijn. 53% van de werkzoekende respondenten geeft aan het lastig te vinden om op basis van een vacaturetekst te beoordelen of de functie bij hem of haar past. Werkzoekenden geven via social media de voorkeur (70%) aan LinkedIn om een vacature te vinden. Op de tweede plaats staat Facebook met 62%.
Loes Dingemans, algemeen directeur Unique: ‘Vacatureteksten zijn essentieel in het werven van passend personeel. In tijden van schaarste is het cruciaal dat je juist diegene die je zoekt direct aanspreekt met een goede tekst. Een sterke, aansprekende vacaturetekst is één van de manieren om de aandacht van talenten te trekken.’

Arbeidsvoorwaarden
Goede arbeidsvoorwaarden staan hoog op het prioriteitenlijstje van werkzoekenden om een werkgever aantrekkelijk te vinden. Op de tweede plaats komt pas de inhoud van de functie. Van die arbeidsvoorwaarden vinden werkzoekenden de pensioenregeling het belangrijkst (85%), gevolgd door reiskostenvergoeding (81%). De voornaamste reden om op zoek te gaan naar een andere baan is een hoger salaris.
Daarnaast zijn werkzoekenden van mening dat de werkgever verantwoordelijk is voor het op peil houden van zijn of haar kennis/kunde (43%) en ook zou de werkgever moeten zorgen voor voorzieningen waardoor de werknemer elke dag vol nieuwe energie aan het werk kan.

Bron: Unique / allesoverHR.nl

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Het zijn juist deze vacature teksten die het mensen bijna onmogelijk maken om een gerichtte sollicitatie te schrijven, in meer dan 90% van de teksten staat namelijk het Uitzendburo als werkgever omschreven en niet het bedrijf dat op zoek is naar die vakmensen.
    Bart

Reageer