Veel meer vacatures in eerste kwartaal 2016

0

Het aantal vacatures in het eerste kwartaal van 2016 is gestegen met 22,3% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015.

Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures van Textkernel.

In het afgelopen kwartaal telde Jobfeed 415.110 unieke vacatures, exclusief stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015 betekent dit een stijging van 10,4%.

Amsterdam en Utrecht
Zuid- en Noord-Holland zijn de provincies met de meeste vacatures, Amsterdam blijft de stad met de meeste vacatures (41.401), gevolgd door Utrecht waar het aantal vacatures flink is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De meest gevraagde beroepen voor lager opgeleiden zijn achtereenvolgens:

  1. Reparatie- en onderhoudsmonteur (4.862 vacatures)
  2. Medewerker klantenservice (4.753)
  3. Verzorgende (4.115)

De meest gevraagde beroepen voor hoger opgeleiden zijn:

  1. Software engineer (4.701 vacatures)
  2. Accountmanager
  3. Projectleider

Top-5 beroepsklassen

ICT blijft overigens de grootste beroepsklasse van Nederland. Naast de meest gevraagde functie van software enigeer scoort ook de Java-ontwikkelaar hoog (6e plek met 2.756 vacatures). De andere sectoren in de top-5 beroepsklassen zijn verkoop en handel, administratie en klantenservice, installatie, reparatie en onderhoud en gezondheidszorg en welzijn.

Minder parttime vacatures
Opvallende conclusie uit het onderzoek is dat het aandeel parttime vacatures daalt. In het eerste kwartaal van 2016 was 28,4% van de online vacatures parttime beschikbaar (32 uur of minder). Dat is 2,7% minder dan vorig jaar. 
Dit terwijl er vorig jaar nog een stijging in het aandeel parttime vacatures te zien was.


Bron: Textkernel


Lees ook: Flinke groei in vacatures in 2015

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer