Grote vraag naar HR-adviseurs

0

De vraag naar HR-professionals is in het eerste kwartaal van dit jaar met 34% gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Vooral HR-adviseurs en HR-Business Partners zijn in trek.

Dit blijkt uit arbeidsmarktonderzoek van Yacht.

De groei geldt voor alle provincies. In absolute aantallen zijn de meeste vacatures in Noord Holland (+31%), terwijl  Gelderland procentueel de sterkste groei vertoont (+44% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015).

Van P&O-adviseur naar HR-business partner
Vooral de vraag naar HR-adviseurs (56%) en HR-Business Partners (37%) is de motor achter de groei. Ellen Bergh, Senior Commercieel manager YACHT HRM: ‘Digitalisering heeft de afgelopen jaren veel impact gehad op de hr-processen binnen organisaties. Door selfservice portals en digitale personeelsdossiers komt de administratieve en operationele HR-rol terug in de lijn. Dit heeft grote implicaties voor de rol van HR. Het verdwijnen van uitvoerende werkzaamheden schept voor de traditionele P&O-adviseur de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot HR-business partner voor strategische en tactische organisatievraagstukken.’

Loopbaancoaches, HR-analisten –projectleiders
Yacht ziet ook een stijging in aanvragen voor Loopbaancoaches, HR-analisten en ervaren HR-projectleiders. Voor organisaties is het noodzaak om meer flexibiliteit te creëren en tegelijkertijd ‘in control’ te zijn. Er is een toenemende behoefte aan data-analyse en strategische personeelsplanning. Maar ook aan coachend leiderschap en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Er is sprake van een toename in inhuur van gespecialiseerde hr-professionals om deze thema’s vorm te geven.

Bron: Yacht

 

Noot van de redactie:

Begin vorig jaar stelde Yacht ook vast dat de vacaturemarkt voor HR flink in de lift zit. Lees: Flinke stijging in vraag naar hr-professionals.

 

Eerder deze maand maand bleek uit onderzoek van Intelligence Group en Jobfeed ook al dat er een Recordaantal vacatures HR en P&O zijn.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer