Veel vraag naar supply chain managers

0

Er is een flinke groei in vraag naar supply chain managers (+63%) en Planners. Het aantal vacatures binnen het totale vakgebied supply chain management is in het tweede kwartaal met ruim 4% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht, dat in totaal 8.030 vacatures telde in het 2e kwartaal van 2016 in het totale vakgebied supply chain management.

Supply chain managers
De vraag naar supply chain managers stijgt met maar liefst 63% in het tweede kwartaal van 2016 ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden. ‘Het inrichten van nieuwe delivery concepten en de focus op het optimaliseren van de planning en logistiek binnen zowel de industrie als logistieke dienstverlening zorgen voor een toenemende vraag naar supply chain managers’, stelt Hilbrand van der Kooi, business development manager SCM&P bij Yacht.

Krapte arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt spanningsindicator (vraag supply chain professionals/ aanbod) voor supply chain management staat voor dit kwartaal op 1,4: een krappe arbeidsmarkt. Op regionaal niveau bestaan grote verschillen. Duidelijk waarneembaar is de zeer krappe arbeidsmarkt voor supply chain professionals rondom de Nationale Transport As (van de haven van Rotterdam naar het Duitse achterland). Opvallend is ook de spanning in de regio’s Utrecht en Zwolle. In die regio’s is de afgelopen periode flink geïnvesteerd in warehouse en distributie faciliteiten. Ook voor delen van Limburg geldt dat er sprake is van zeer krappe arbeidsmarkt voor deze beroepsgroep.

Bron: Yacht

 

Lees ook: Sterke groei in vacatures planning en logistiek

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer