Werkloosheid verder toegenomen

0

De werkloosheid in Nederland is in de periode december 2009 tot februari 2010 opgelopen tot 5,7 procent van de beroepsbevolking.

Gemiddeld waren er 441.000 personen werkloos. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In dezelfde periode een jaar eerder lag het percentage werklozen op 4,1 procent. Ten opzichte van de vorige driemaandsperiode steeg het aantal werklozen met 5.000.

Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) bij UWV WERKbedrijf nam in februari 2010 toe met bijna 5 duizend tot 527 duizend. De stijging doet zich vooral voor op lager en middelbaar beroepsniveau. Net als voorgaande maanden steeg het aantal werkzoekenden met een lager technisch beroep bovengemiddeld.

Het aantal nieuwe WW-uitkeringen daalde met 17 procent, blijkt uit cijfers van het UWV. Daarnaast steeg het aantal beëindigde uitkeringen vanwege werkhervatting in een maan met 8 procent.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer