Winnaars Pool van het jaar Verkiezing 2018

1

Tijdens een gala in Studio’s Aalsmeer zijn op vrijdagavond 23 november de winnaars van de zesde editie van de Pool van het jaar Verkiezing bekendgemaakt.

De Pool van het jaar verkiezing, geïnitieerd door Stichting Polonus, wil het imago van Polen in Nederland verbeteren, maar vooral ook laten zien dat de Nederlandse samenleving niet zonder deze succesvolle mensen kan.

De winnaars van de zes categorieën en de publieksprijs zijn gekozen door middel van een jury en ruim 5000 stemmen via www.polonus.nl. De winnaars zijn als volgt:

  • categorie Business: Kamil Piasecki, als oprichter van een cateringbedrijf heeft hij onder andere voor de Europese Commissie gewerkt
  • categorie Jonge succesvolle Pool: Ewelina Rogalska, zet zich in voor het benadrukken van het leren van de taal in een nieuw land
  • categorie Carrière: Agnieszka Gradek de Muynck, heeft zich in snel tempo enorm ontwikkeld in haar carrière als Treasury Director bij Ralph Lauren en bestuurslid bij Ralph Lauren Finance.
  • categorie Cultuur: Emil Szarkowicz, Emil verbroedert mensen met zijn muzikale talent, vanuit zijn Poolse identiteit.
  • categorie Wetenschap en Techniek: Dotora Kurowicka, de jury roemt haar vanwege het toepassen van wiskunde op complexe sociale problemen.
  • categorie Ere Polonus: Ivo Rigter, de betrokkenheid en grote passie waarmee Ivo, één van de initiatiefnemers van de bouw van het Generaal Maczek Memorial opereert, werd door de jury zeer gewaardeerd.
  • categorie Publieksprijs: Dorota Konarska, uit de ruim 5000 stemmen is zij als favoriet gekozen door het publiek.

150.000 Polen in Nederland

Er wonen in Nederland officieel ruim 150.000 Polen, waaronder veel succesvolle ondernemers, (flex) medewerkers, wetenschappers en artiesten. Veel van hen zijn ook als vrijwilliger actief in de Nederlandse samenleving. ‘In Nederland benutten zij hun kennis en talenten, werken ze hard en dragen ze hun steentje bij in onze samenleving. Om deze talenten te belonen en een podium te geven, om te laten zien dat we trots zijn op hen, vindt jaarlijks de Pool van het Jaar Verkiezing plaats’, zegt Hanna Hummel, voorzitter van de Stichting Polonus.

Axell Employment

Hoofdsponsor van het event, Axell Employment uit Tilburg is blij dat de Poolse gemeenschap zo in het zonnetje wordt gezet en draagt dan ook graag haar steentje hieraan bij. Tom van der Vorst, directeur Axell Employment: ‘De sterke economische positie van Nederland, de substantiële economische groei en de hoeveelheid gecreëerde banen hier was niet mogelijk geweest en is niet mogelijk zonder de vele Poolse mensen die hier zijn en hier naartoe komen.’

Bron: Stichting Polonus/Axell Group

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer